het trouwkleed van Sophie

Het trouwkleed dat eindelijk afraakte:
 
 deel 1
 


het zijden onderkleedje, een bustierkleedje met pump up that volume effect. In dit stadium was er nog geen voering. De voering was een exacte kopie van de buitenkant in zijde aan de bustier, aan de rok een driedubbele laag gebroken witte tule voor extra volume effect. Afgewerkt met een kanten lintje rondom onderaan en aan de voorste vier panden van de bustier.


Deel 2:
 
 
Het tweede deel van het trouwkleed is een flinterdun gehaakt kleedje, waarvan de draad bestond uit 2 witte, één gebroken witte en één lichtpaars stikgarendraadje. In dat kleedje was een filet-haak tekening met gesloten en open hokjes van stokjes. daardoor ontstond een diagonaal kruis dat in het midden onder de borst samenkwam voor een optimaal optisch effect. Een detail van de patroontekening zie je hierboven. Als ik dat kleedje toen het éénmaal afgeraakt was waste, had ik een klein bolletje stof in mijn handen niet veel groter dan een pingpongballetje.

 
deel 3:
 
 

Het derde deel is het gehaakte bloemenstolaatje. Bestaande uit allemaal verschillende bloemetjes in 3 D met als draad mengelingen van gekleurde stikdraadjes, soms 2 tot soms 5 draadjes. Deze bloemetjes werden dan voorzien van een platte cirkel aan de onderkant, zodat het mogelijk werd om ze aan elkaar te haken.


resultaat: een origineel, handgemaakt, 1000-uren aan gewerkt trouwkleed en bovenal:
een gelukkig bruidspaar!!